A Kassai Lovasíjász Iskola 10 sportegyesületből áll a Kárpát-medencében, melyből az egyik a Szmrecsányi kánság. Szmrecsányi Mártont 2008-ban választották törzsfőnek, aki Tahitótfaluból 2009-ben költöztette át csapatát saját területére, a Balaton-felvidékre. Állandó székhelyünk és ahol edzéseinket, versenyeinket is tartjuk Barnagon van. Jelenleg 10 állandó hivatalos taggal rendelkezik törzsünk, ezen felül több érdeklődő kezdő lovasíjász jár hozzánk rendszeresen tanulni, akik készülnek a felvételi vizsgájukra. Büszkék vagyunk lelkes apród csapatunkra, akik szorgalmasan járnak lovasíjász edzéseinkre. Szmrecsányi Márton 2019 október 5-én megkapta a kán címet és a törzsből kánság lett.

Kánságunk olyan, mint egy nagy család, melyben minden tagnak fontos szerepe van és a gyerekeknek is. Az iskola számunkra nem csupán olyan hely, ahol tudáshoz lehet jutni és tudást lehet átadni, hanem legalább annyira közösség, aminek ereje az azonos értékrendben rejlik. Ennek az értékrendnek a lényege a tisztelet és bizalom egyensúlyában, a tisztességes munkában és az őszinte, felelősségteljes közösségtudatban lelhető fel.

Lovasíjász edzéseink heti rendszerességgel folynak. A rajtengedély vizsgával rendelkező tagok versenyeken vesznek részt Magyarországon vagy akár nemzetközileg. Évente két alkalommal rendezünk barnagi pályánkon lovasíjász világkupa fordulót, melyekre edzőtáborokon készül fel a tagság. Versenyeink számunkra az év legfontosabb lovasíjász eseményei, ezért ezeket méltóképpen ünnepeinknek is tekintjük. Ezek a versenyek nyilvánosak, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várunk (az adott év versenyidőpontjai minden év elejétől a www.lovasíjászat.hu oldalon elérhetők). Tevékenységünk egész évben folyamatos, mozgalmas és sokrétű. Az edzések mellett részt veszünk lovas- és lovasíjász showkban, tartunk tanfolyamokat, Barnagi pályánkon élő történelem órákat, bemutatókat vagy éppen mi magunk veszünk részt továbbképzéseken. A központ a Kassai Völgy, ezért fontosnak tartjuk, hogy rendszeresen részt vegyünk a Völgy életében és évente legalább egyszer tagjaink edzőtáborban vesznek részt. A Lovasíjász világtalálkozókon és az évenként kétszeri alkalommal rendezett központi vizsga napokon a Völgyben mindig jelen van minden törzs, így természetesen a Szmrecsányi Kánság tagjai is.

LOVASÍJÁSZ EDZÉSEK
Előzetes bejelentkezés (e-mailben vagy telefonon) szükséges!

TAGJAINK
APRÓDJAINK
TISZTELETBELI TAGJAINK