A Kassai Lovasíjász Iskola 10 sportegyesületből áll a Kárpát-medencében, melyből az egyik a Szmrecsányi törzs. Szmrecsányi Mártont 2008-ban választották törzsfőnek, aki Tahitótfaluból 2009-ben költöztette át csapatát saját területére, a Balaton-felvidékre. Állandó székhelyünk és ahol edzéseinket, versenyeinket is tartjuk Barnagon van. Jelenleg 13 állandó hivatalos taggal rendelkezik törzsünk, ezen felül több érdeklődő kezdő lovasíjász jár hozzánk rendszeresen tanulni, akik készülnek a felvételi vizsgájukra. Büszkék vagyunk arra a lelkes apród csapatra, mely az egyik legnagyobb gyerek lovasíjász csapat az országban. Ők is lelkesen és szorgalmasan járnak lovasíjász edzésekre.

Törzsünk olyan, mint egy nagy család, melyben minden tagnak fontos szerepe van és a gyerekeknek is. Az iskola számunkra nem csupán olyan hely, ahol tudáshoz lehet jutni és tudást lehet átadni, hanem legalább annyira közösség, aminek ereje az azonos értékrendben rejlik. Ennek az értékrendnek a lényege a tisztelet és bizalom egyensúlyában, a tisztességes munkában és az őszinte, felelősségteljes közösségtudatban lelhető fel.

Lovasíjász edzéseink heti rendszerességgel folynak. A rajtengedély vizsgával rendelkező tagok versenyeken vesznek részt Magyarországon vagy akár nemzetközileg. Évente két alkalommal rendezünk barnagi pályánkon lovasíjász világkupa fordulót, melyekre edzőtáborokon készül fel a tagság. Versenyeink számunkra az év legfontosabb lovasíjász eseményei, ezért ezeket méltóképpen ünnepeinknek is tekintjük. Ezek a versenyek nyilvánosak, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várunk (az adott év versenyidőpontjai minden év elejétől a www.lovasíjászat.hu oldalon elérhetők). Tevékenységünk egész évben folyamatos, mozgalmas és sokrétű. Az edzések mellett részt veszünk lovas- és lovasíjász showkban, tartunk tanfolyamokat, Barnagi pályánkon élő történelem órákat, bemutatókat vagy éppen mi magunk veszünk részt továbbképzéseken. A központ a Kassai Völgy, ezért fontosnak tartjuk, hogy rendszeresen részt vegyünk a Völgy életében és évente legalább egyszer tagjaink edzőtáborban vesznek részt. A Lovasíjász világtalálkozókon és az évenként kétszeri alkalommal rendezett központi vizsga napokon a Völgyben mindig jelen van minden törzs, így természetesen a Szmrecsányi Törzs tagjai is.

LOVASÍJÁSZ EDZÉSEK
Előzetes bejelentkezés (e-mailben vagy telefonon) szükséges!
Edzéseinket hetente kétszer, csütörtökön és szombaton tartjuk.

TAGJAINK
APRÓDJAINK