EDZÉSEK
A lovasíjászat mind a fizikai, mind a szellemi képességeket egyszerre fejleszti. Szép magyar szavunk az egészség, mely a lovasíjászaton keresztül megtapasztalható a fiatalok számára. Nem csak testük, hanem szellemük, lelkük is egészséges lesz a gyakorlás során. Megismerik a lovat. Erőnlétük folyamatosan fejlődik a friss levegőn, természetes környezetben lovak között. Az egyéni fejlődés mellett a szociális érzékenység is nagymértékben fejlődik nálunk, mivel egymásnak folyamatosan segíteni kell mind a lovak körül, mind az edzések közben. Megtanulják a gyerekek, hogy nem az a cél, hogy egymást, hanem sokkal inkább, hogy önmagukat képesek legyenek legyőzni. Az egyéni fejlődés mellett kialakul a közösségi élet. Nem csak társaikkal, hanem a lovakkal is hatékonyan kell együttműködniük. A lovas tudás mellett a pszichikai érzékenység is folyamatosan fejlődik. Kialakul a képesség, aminek segítségével a lovakkal nem csak fizikai, hanem lelki kapcsolatot is létre tudnak hozni a gyerekek. Az íj fegyver is, a ló pedig akármilyen kedves állat, négy-ötszáz kilójával mégiscsak túlerőben van az emberrel szemben. Fegyelmezett környezet nélkül nem lehet balesetmentesen lovasíjászni. A tanítványok megtapasztalják a rend és a fegyelem, a szabályok betartásának fontosságát.

Lovasíjász edzéseket 8 éves kortól tartunk gyerekeknek és kezdőknek. A kobak használata lovagláshoz kötelező 16 éves kor alatt. Előzetes bejelentkezés szükséges! Kezdő edzéseink pénteken délutánonként vannak.

Lovas edzésekre külön is lehetőség van. További információt kérni és bejelentkezni emailben lehet.

EDZŐTÁBOROK
Azoknak a gyerekeknek, akik rendszeresen résztvesznek év közben az edzéseken, nyári edzőtáborokat szervezünk. 

ÉLŐ TÖRTÉNELEM ÓRÁK
Iskoláknak, osztályoknak, csoportoknak igény szerint élő történelem órákat, foglalkozásokat tartunk. Időpontot és további információt e-mailben vagy telefonon lehet kérni tőlünk.